top of page

Uw huis laten slopen; hoe gaat dit in zijn werk?

Bijgewerkt op: 17 jun.

Uw bouwplannen heeft u waarschijnlijk tot in de kleinste details voorbereid. Vreemd genoeg gaan veel mensen bij afbraakwerken niet doordacht te werk. Sloopwerk aan uw huis klinkt misschien als iets dat u goed zelf kan doen. Het doel is tenslotte om het stuk te maken. Maar zonder goede planning loopt het snel fout.


Daarom is het verstandiger sloopwerk over te laten aan een professional. Damman beschikt over de juiste expertise, materialen en machines om volledige sloopwerken uit te voeren. Ook kunnen we u informeren over de benodigde vergunningen.


De sloop van ieder huis is uniek


Eerst overleggen we uitgebreid met u, zodat het doel van de sloopwerken voor ons volledig duidelijk is.


U kan namelijk om verschillende redenen uw huis gesloopt willen hebben. Zo kan u uw huis slopen om bepaalde onderdelen opnieuw te gebruiken, om de grond vrij te maken, omdat iets vervallen is, om vandalistisch gedrag te voorkomen of uit het oogpunt van recycling.


Damman voert enkel volledige sloopwerkzaamheden voor u uit. Wanneer het doel van de sloop is om de grond vrij te maken, is onbelangrijk of de delen heel blijven. De manier van slopen hangt dus sterk af van het doel van de sloop.


Hoe gaat een sloopwerker te werk?


Zelf uw huis slopen? U bespaart er geld mee, en zo’n muur neerhalen werkt ook nog eens therapeutisch. Voor afbraakwerken schakelt u toch best een sloopwerker in. In sommige situaties is dit zelfs verplicht! Laat de afbraak bij complexe werken uitvoeren door een professionele sloopwerker en vermijd structurele fouten. Een professionele sloopwerker:


  • informeert over de verschillende vergunningen

  • verwijdert een gebouw met de bedoeling de materialen of de vrijgekomen ruimte opnieuw te gebruiken

  • werkt volgens de bepalingen in het bestek

  • stut de aanpalende gebouwen, zodat die geen schade oplopen

  • sorteert optimaal de afbraakmaterialen

  • zorgt voor de afvoer van het afval


Damman is uw specialist in het slopen van huizen


Het vakkundig slopen van huizen is geen eenvoudig karwei en moet altijd afgestemd zijn op uw specifieke situatie. Gelukkig beschikken we daarvoor over een uitgebreide verzameling gereedschappen en machines zoals graafmachines, hijskranen, containers enzovoort.


Die zorgen ervoor dat wij diverse diensten kunnen aanbieden: van het slopen van volledige huizen tot kantoorgebouwen.


Alle afvalmaterialen worden getransporteerd met ons eigen transport naar onze breekwerf te Tielt. Daar wordt alles gerecycleerd.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page